torstai 20. helmikuuta 2014

Tomaattinen kana-chorizokeitto

Tätä tein kun Pulled Porkista jääneet tomaattisoosit piti hyödyntää johonkin. Chorizokeitto oli pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa ja ruokakaupassa sain idean lisätä vielä broileria. Luista kun saa hyvän liemen keitettyä. Jos sinulla ei nyt satu tota mun ohjeen tomaattisoosia olemaan jostain ihmeen syystä valmiina, niin varmasti asian ajaa myös perus tomaattipyree ja sit chiliä ja valkosipulia ja yrttejä sekaan reilulla kädellä. Keiton jujuna on olla ihanan pikantti ja mausteinen, ei kuitenkaan liian tulinen. Lisukkeeksi suosittelen paahdettua maalaisleipää ja päälle reilusti korianteria. 




Tomaattinen kana-chorizokeitto

Kaksi broilerinkoipea paistettuna ja revittynä
Chorizomakkaraa
2 dl Tomaattisoosia
Porkkana
Purjoa
Vihreitä papuja
Kolme perunaa
Suolaa
Pippuria
Laakerinlehtiä


Aloita paistamalla koipia suolan ja pippurin kera uunissa. Kun ovat kypsiä niin revi lihat irti ja heitä luut kattilaan, keitä luita noin tunti. Lisää suolaa ja pippuria, laakerinlehtiä ja vaikka vihanneksen jämiä jääkaapista tai pakkasesta. Siivilöi luut ja vihannekset, muista kaataa liemi toiseen kattilaan eikä lavuaariin (mun pahin pelko et joskus ajatuksissani näin mokaan!) Lisää liemeen paloitellut perunat ja porkkanat ja tomaattisoosi. Lisää hetken päästä vielä vihreät pavut ja purjo. Lisää pottujen kypsyttyä vielä kanat ja paloiteltu chorizo. Maistele, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti